Проведено інвентаризацію умов та місць зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин на території Чернігівського району

На минулому тижні у складі інвентаризаційної комісії державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено перевірку умов та місць зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, які утворилися в радянські часи. 


В ході проведення інвентаризації встановлено, що станом на січень 2024 року на території Чернігівського району зберігається 5,1 тони непридатних до використання небезпечних хімічних речовин, які розміщені у двох місцях на територіях Ріпкинської та Новобілоуської сільських рад Чернігівського району. В обстеженому місці села Суличівка Чернігівського району стан зберігання отрутохімікатів незадовільний в результаті чого здійснюється постійний негативний плив на стан навколишнього природного середовища.

 В обстеженому місці села Рудка Чернігівського району  стан зберігання  отрутохімікатів задовільний. Виявлені отрутохімікати знаходяться в окремому складському приміщенні, проте власник не встановлений на даний момент.

До відома органам самоврядування!

З метою зменшення негативного впливу на об’єкти довкілля місць зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, причетним органам самоврядування необхідно забезпечити облаштування місць тимчасового зберігання пестицидів відповідно до вимог екологічної безпеки, провести перезатарення отрутохімікатів у закриті ємності та встановити дієвий контроль за станом об’єктів з метою недопущення їх руйнування та розкрадання.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці