Проведено семінар-зустріч з представниками територіальних громад Чернігівської області щодо функціонування веб-ресурсу «ЕкоЗагроза»

Сьогодні, 9 лютого, в приміщенні Державної екологічної інспекції у Чернігівській  області на чолі з начальником Екоінспекції Сергієм ЖУКОМ відбувся семінар-зустріч з представниками територіальних громад Чернігівської області щодо функціонування веб-ресурсу і мобільного застосунку «ЕкоЗагроза».  В заході, що відбувався в різних форматах взяли участь представники всіх без виключення 57 територіальних громад Чернігівської області. Для представників тих громад, що не мали змоги бути присутніми фізично на семінарі, паралельно проводилося навчання в онлайн форматі.

Під час зустрічі обговорено координацію дій щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища із застосуванням веб-ресурсу «ЕкоЗагроза», який дає можливість громадянам у реальному часі не лише отримати достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту, а й фіксувати факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу.

Фахівці Державної екологічної інспекції у Чернігівській області докладно пояснили  алгоритм дій подання звернень через застосунок та порядок взаємодії з територіальними громадами щодо функціонування застосунку «ЕкоЗагроза» з метою отримання оперативної інформації про екологічні загрози в режимі реального часу з географічною прив’язкою до місцевості щодо виявлення та ліквідації надзвичайних ситуацій, порушень природоохоронного законодавства та шляхи реагування, фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому середовищу. Роз’яснили процедуру реєстрації у застосунку «ЕкоЗагроза».

Також, під час зустрічі представникам територіальних громад роздано буклети про застосунок «ЕкоЗагроза» з інструкцією «Як повідомити про екологічну загрозу», в якому покроково зображений алгоритм дій і фіксації фактів  заподіяння шкоди довкіллю. 

Нагадуємо, застосунок ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua/ – це офіційний веб-ресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан довкілля та повідомити про факти заподіяння шкоди довкіллю, свідками яких вони стали.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці