Встановлено факт незаконної порубки дерев у селі Знам'янка Прилуцького району

У ході проведення заходів спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, щодо порушення вимог природоохоронного законодавства та опрацювання матеріалів Прилуцького районного відділення поліції ГУНП в Чернігівській області, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Чернігівській області встановлено факт незаконної порубки дерев у селі Знам’янка Прилуцького району.

На місці незаконної порубки виявлено 6 пнів дерев породи осика. Особу порушника встановлено, ним виявився мешканець міста Прилуки, якого притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу на суму 340 грн.

На підставі Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.1999 № 559, фахівцями Екоінспекції проведено розрахунок завданої шкоди внаслідок незаконної порубки дерев у селі Знам’янка на загальну суму 5 613 грн.  За збитки заподіяні державі внаслідок порушенння вимог природоохоронного законодавства, порушнику запропоновано відшкодувати шкоду в добровільному порядку. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці