За шкоду заподіяну об'єкту природно-заповідного фонду розраховано збитки понад 850 тис. грн.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області, під час розгляду електронного звернення небайдужого громадянина на офіційний вебресурс «ЕкоЗагроза», спільно з представниками філії «Чернігівське лісове господарство» ДП «Ліси України», здійснено огляд (обстеження) території заповідного урочища місцевого значення «Торчин».


В ході обстеження фахівцями Екоінспекції встановлено факт незаконної рубки п’яти дерев (великих діаметрів) породи вільха чорна категорії сироростучі в межах лісового фонду філії «Чернігівське лісове господарство» ДП «Ліси України». Виявлені стовбури дерев, спиляні бензомоторною пилою, що є порушенням статті 10 Закону України «Про рослинний світ», статей 67, 69 Лісового кодексу України, статей 29, 30 Закону України «Про природно-заповідний фонд України». За шкоду заподіяну об’єкту природно-заповідного фонду Урочище місцевого значення «Торчин»,  Екоінспекцією розраховано збитки на суму понад 850 тисяч грн.


Для відкриття кримінального провадження та проведення досудового розслідування за наданими фактами з метою встановлення осіб, причетних до даної незаконної рубки та притягнення їх до відповідальності, відшкодування збитків, завданих державі всі необхідні матеріали із заявою про вчинення злочину направлені до Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області.


Довідково! Відповідальність за вчинене порушення природоохоронного законодавства передбачена частиною третьою статті 246 Кримінального кодексу України, а саме: дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах - караються штрафом від тисячі п’ятисот (25 500 грн) до двох тисяч (34 000 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.


Нагадуємо, що за допомогою офіційного вебресурсу «ЕкоЗагроза» Ви можете повідомити про всі факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких стали.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці