Суд зобов’язав порушника компенсувати шкоду, завдану довкіллю, на майже 8 тис. грн

На відшкодування шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерева, Городнянський районний суд Чернігівської області ухвалив рішення  стягнути з порушника природоохоронного законодавства на користь держави 7939 грн.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області направлено виконавчий лист по справі № 732/851/23 за позовом в інтересах держави до громадянина про стягнення визначеної суми шкоди для звернення до виконання.

Деталі правопорушення:

У 2023 році відповідно до матеріалів, отриманих  від органів поліції, по факту незаконної порубки дерева в полезахисній смузі, розташованій між селами Тополівка та Вихвостів в адміністративних межах Тупичівської сільської ради Чернігівського району (за межами населених пунктів), державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області було виявлено пень від зрізаного дерева породи тополя.

Встановлено, що незаконну порубку здійснено мешканцем села Тополівка Чернігівського району, відносно якого складено протокол про адміністративне правопорушення,   накладено  адміністративне  стягнення   у  вигляді  штрафу  за статтею 651 Кодексу України про адміністративні правопорушення та розраховано шкоду, заподіяну державі внаслідок незаконної порубки дерева.

Визнавши свою провину громадянин сплатив штраф, однак, сплатити шкоду у добровільному порядку відмовився, як наслідок – Екоінспекція скерувала позов про стягнення шкоди, завданої незаконною порубкою дерева до суду, який  зобов’язав порушника компенсувати шкоду, завдану довкіллю, на майже 8 тис. грн.

Працюємо на Перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці