Екоінспекція продовжує співпрацю із закладами освіти

22 лютого відбулася пізнавальна зустріч школярів із заступником начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області - Олегом ТРЕЙТЯКОМ та головним спеціалістом відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр - Мариною ЯНЧЕНКО на запрошення Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 34.

Зустріч була спрямована на підвищення свідомості учнів щодо екологічних проблем та можливості реагування на виклики проти довкілля за допомогою сучасних інтерактивних систем.

Під час зустрічі представники Екоінспекції звернули увагу на актуальні проблеми в екологічній сфері, висвітлили негативні наслідки впливу збройної агресії на навколишнє природне середовище, а також обговорили можливі шляхи захисту та збереження природи для сучасності та майбутніх поколінь. Крім того учням школи наголосили на створенні та функціонуванні веб-ресурсу і мобільного застосунку «ЕкоЗагроза», який дає можливість кожному у реальному часі не лише отримати достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту, а й фіксувати факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу.

Між учнями та спікерами відбувся обмін ідеями та поглядами. Молодь продемонструвала розуміння глобальних процесів, що мають місце в Україні, та виразила готовність раціонально використовувати природні ресурси, впроваджувати ефективну систему сортування відходів і бути активними захисниками довкілля.

Збережемо безпечне довкілля разом!




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці