За незаконну порубку 97 дерев доведеться заплатити майже 430 тисяч гривень

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області взято участь у проведенні слідчої дії - огляду місця події на території Сухополов’янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області стосовно незаконної порубки деревини поблизу села Сухоставець (за межами населеного пункту).

В результаті вжитих заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області виявлено незаконну порубку 97 дерев породи клен та тополя невстановленими особами, що є порушенням статей 64, 67, 69 Лісового кодексу України та вбачаються ознаки злочину передбаченого статтею 246 Кримінального кодексу України. 

Також під час огляду фахівцями Екоінспекції проведено заміри пнів зрубаних дерев та розраховано шкоду, заподіяну лісу внаслідок незаконної вирубки дерев, яка становить близько 429 тисяч 915 гривень.

З метою встановлення осіб причетних до незаконної рубки та притягнення їх до відповідальності, відшкодування збитків, завданих державі, всі матеріали направлені до правоохоронних органів. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці