Здійснено інструментально - лабораторний контроль гідрохімічного складу води в річці Десна

Під час розгляду електронного звернення, що надійшло за допомогою електронного сервісу «ЕкоЗагроза» щодо забруднення води в річці Десна по вулиці Шевченка у місті Чернігові, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області проведено огляд прибережної смуги та водної поверхні річки Десна в зазначеному районі.


В ході огляду фактів загибелі водних біоресурсів не зафіксовано, річкова вода мала природній колір без сторонніх домішок, а несанкціонованого скиду забруднюючих речовин чи іншого впливу на водний об’єкт не встановлено.


Фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Чернігівській області відібрані зразки річкової води для проведення досліджень. За результатами досліджень встановлено, що гідрохімічні показники води в річці Десна знаходяться в межах встановлених нормативів для водних об’єктів господарсько-побутового використання, за виключенням незначного перевищення вмісту органічних речовин по вмісту БСК та ХСК.


Показники ХСК (хімічне споживання кисню) та БСК (біологічне споживання кисню), це умовні величини, яка свідчить про проходження  в річковій воді процесів окислення органічних та неорганічних речовин, що напряму пов’язано з паводком та підтопленням берегової зони.


Державна екологічна інспекція у Чернігівській області наголошує про дотримання природоохоронного законодавства та недопущення забруднення та засмічення водних об’єктів і водоохоронних зон. Вода – одне з найбільших багатств природи, отож охорона і її раціональне використання повинні бути в пріоритеті кожної країни.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці