Обговорено та підписано колективний договір

Сьогодні,11 березня 2024 року, в приміщення Державної екологічної інспекції у Чернігівській області вдруге відбулися збори трудового колективу, з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, узгодження інтересів колективу та керівництва Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

 

Колективний договір – це важливий документ, що визначає взаємовідносини між роботодавцем і працівниками, регулює трудові відносини і визначає права та обов'язки обох сторін. Обговорення колективного договору є актуальним, оскільки він є не лише правовим документом, а й інструментом розвитку та підтримки взаємоповаги між працівниками і роботодавцем.

 

Під час перших зборів щодо обговорення трудового договору на розгляд винесли пропозицію щодо доповнення розділу 2 «Трудові відносини» пунктами:

2.1.4 - стосовно дотримання працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених наказом Національного агентства України № 158 від 05.08.2016.

2.1.5 - щодо забезпечення в питаннях трудових відносинах працівників рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відповідності до Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

 

Працівники та керівництво Державної екологічної інспекції у Чернігівській області детально обговорили ключові питання, які визначатимуть умови праці на наступні роки.

«Колективний договір – це не просто формальність. Це документ, який забезпечує рівність, справедливість та взаємоповагу на робочому місці», - підкреслила Катерина НАСІННИК, голова профспілкового комітету Екоінспекції.


Обговорення колективного договору відображає важливість взаємодії та діалогу між роботодавцями та працівниками. Це не лише сприяє покращенню умов праці, а й створює атмосферу взаємоповаги та співпраці на робочому місці.

 

Колективний договір складається з основних його аспектів: заробітної плати, робочого часу, відпустки, безпеки та гігієни праці, а також соціальних гарантій, такі як допомога при хворобі, пенсії, важливі для задоволеності працівників і збереження кваліфікованого персоналу. 

           Важливо, щоб умови договору відповідали закону та задовольняли інтереси обох сторін.

 

Шляхом відкритого діалогу та переговорів працівниками Державної екологічної інспекції прийняті компромісні рішення, які задовольняють обидві сторони і сприятимуть підвищенню ефективності роботи Екоінспекції. Після тривалої дискусії досягнуто домовленості з багатьох питань та підписано колективний договір за одноголосним рішенням.

   












ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці