До розгляду справи в суді не дійшло: порушник сплатив в дохід держави майже 13 тис. грн

   У лютому місяці поточного року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області було подано позов до Бахмацького районного суду Чернігівської області про відшкодування шкоди, заподіяної незаконною рубкою дерев.

Вимоги позовної заяви стосувалися стягнення з відповідача 12 тис. 977 грн суми шкоди, розрахованої державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області за незаконну порубку дерев породи клен  у кількості 3 шт на території відокремленого підрозділу Бахмацької дистанції захисних лісонасаджень перегону п/п 3 км – Часниківка виділ 18, квартал 8, 7 пікетний кілок 10 – права сторона, зафіксованої органами поліції.

Постановою про накладення адміністративного стягнення чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 651 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу. У подальшому порушнику вимог природоохоронного законодавства запропоновано в добровільному порядку  сплати завдану шкоду, але відповіді від нього не отримано.

Як наслідок – Екоінспекцією було направлено до суду позов про стягнення шкоди, завданої державі незаконною порубкою дерев. Розгляд справи призначено, провадження відкрито.

Однак, до початку розгляду справи по суті не дійшло - відповідач сплатив 12 тис. 977 грн та, не чекаючи судового розгляду,  відшкодував шкоду, завдану довкілля.

  Працюємо на Перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці