Відкрита зустріч з учнями на тему "Безпечне довкілля"

Взаємодія з учнями шкіл є надзвичайно важливою складовою формування екологічної свідомості та культури серед молодого покоління. Один із таких заходів — зустріч на тему "Безпечне довкілля", що спрямована на підвищення усвідомлення учнів про проблеми, пов’язані з довкіллям, та пошук шляхів їх вирішення. 21 березня відбулася пізнавальна зустріч школярів із заступником начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області - Олегом ТРЕЙТЯКОМ та головним спеціалістом відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр - Мариною ЯНЧЕНКО на запрошення Андріївської гімназії Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району.

Під час зустрічі фахівці Екоінспекції розповіли учням про важливість охорони природи, наслідки забруднення довкілля та способи їх уникнення. Розглянули питання відповідального вибору товарів, зменшення використання пластику та впливу промисловості на навколишнє середовище. Зокрема навчили учнів правильно сортувати сміття та впроваджувати екологічно чисті звички в повсякденному житті.

Крім того, фахівці Державної екологічної інспекції у Чернігівській області разом з учнями гімназії взяли участь в заходах з озеленення території села Андріївка. У межах цієї ініціативи, присвяченої Міжнародному дню лісів, який відзначають 21 березня висаджено дерева породи катальпа.

Зустрічі з учнями на тему "Безпечне довкілля" — це не лише можливість передати знання молодому поколінню, а й змога стимулювати формування екологічної свідомості та культури. Важливо, щоб кожен розумів - тільки разом ми можемо зробити нашу планету кращим місцем для всіх її мешканців.








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці