На Чернігівщині стартував сезон весняно-літньої заборони на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на всіх водоймах Чернігівської області введено весняно-літню нерестову заборону на лов водних біоресурсів з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів.

 

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області  постійно здійснює заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, пов’язаних із незаконним добуванням (виловом), придбанням чи збутом водних біоресурсів. З початку нерестової заборони державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Екоінспекції вилучено з водойм Чернігівського району області заборонених сіткових знарядь лову риби загальною довжиною майже пів кілометра! На порушників складено 2 адміністративні матеріали, заборонені знаряддя лову – сітки, вилучені у встановленому порядку.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує, що ЗАБОРОНЕНО:

1.     добування (вилов) водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега:

·       з 1 квітня до 20 травня (включно) - у всіх річках та їх кореневих водах;

·       з 1 квітня до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах;

·     з 1 квітня до 30 червня (включно) - в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені);

2.     пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях, у період нересту, на нерестовищах (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

 

Щоб не поповнювати статистику виявлених порушень, закликаємо дотримуватись встановлених заборон, і здійснювати любительське рибальство виключно у дозволених місцях. 



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці