Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах Чернігівської області

В період з 18 по 23 квітня, внаслідок утримання високих рівнів води та їх підвищення на ділянці Десни вище міста Чернігів, очікується підтоплення заплавних територій та доріг на цій території, що може призвести до ускладнення транспортного сполучення з деякими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському та Чернігівському районах області.(І рівень небезпеки – жовтий).

Також протягом цього періоду на річці Дніпро в межах Чернігівської області передбачається затоплення заплави, що може призвести до ускладнення транспортного сполучення з деякими селами в Чернігівському районі через води Сожу та Дніпра. (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Довідково:

Небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності (НМЯ І) –кольорове позначення «жовтий» – це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження можуть створювати деякі незручності для населення та господарського сектору через свою тривалість, масштаб та інтенсивність.

Стихійні метеорологічні явища ІІ рівня небезпечності (СМЯ ІІ) –кольорове позначення «помаранчевий» – це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження представляють собою більшу загрозу для населення та господарського сектору, які можуть призвести до порушення функціонування інфраструктури та спричинити значні збитки.

Стихійні метеорологічні явища ІІІ рівня небезпечності (СМЯ ІІІ) –кольорове позначення «червоний» – це явища погоди, які за кількісними показниками, тривалістю та територією розповсюдження створюють загрозу життю людей на значних територіях, можуть спричинити масштабні руйнування інфраструктури та нанести значну шкоду довкіллю на великій території.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці