Прийнято участь у науково-практичному семінарі з обговорення актуальних питань екологічного законодавства та контролю

Днями на запрошення Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Віктор Стефківський взяв участь у науково-практичному семінарі: «Останні зміни у законодавстві про охорону навколишнього природного середовища та сучасні тенденції щодо організації та здійснення контролю у цій сфері. Особливості притягнення до відповідальності за порушення норм та правил щодо охорони довкілля», проведеному з працівниками  прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За круглим столом учасники обговорили  питання реалізації державної політики у сфері захисту навколишнього природного середовища, охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів і забезпечення екологічної нагляду та контролю. Підняли надважливі питання природоохоронної діяльності: відновлення об’єктів водного фонду, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, протидії розорюванню земель, безконтрольного обігу пестицидів та агрохімікатів, ГМО у відкритих системах.  

Особливу увагу приділили правопорушенням, що розслідуються правоохоронними органами автономії: незаконному видобуванню корисних копалин загальнодержавного значення, забруднення атмосферного повітря, знищення обєктів природно-заповідного фонду тощо.

Віктор Стефківський наголосив, що на сьогодні вкрай важливо зміцнювати заходи контролю, максимально використовувати супутні технології, співпрацювати з правоохоронними органами та громадськістю аби порушень природоохоронного законодавства було якнайменше.

Обговорили учасники засідання й питання законодавчих змін у сфері охорони довкілля. Так, серед важливих законопроєктів, які необхідно ухвалити найближчим часом – проєкт 3091 «Про державний екологічний контроль».

Наприкінці зустрічі Віктор Михайлович привітав працівників прокуратури із закінченням курсів підвищення кваліфікації та взяв участь у врученні сертифікатів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці