Незаконна рубка дерев на землях лісового фонду: збитки державі на понад 670 тисяч гривень

На виконання Плану спільних заходів щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища і контролю за використанням природних   ресурсів   на  території  Чернігівської  області  в  2021 році працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області спільно з представниками Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства здійснено заходи державного нагляду (контролю) за станом охорони та використання об’єктів рослинного світу на території Ніжинського району Чернігівської області.

 Перевірено факти, викладені у зверненні громадянки Т., які частково підтвердились: на земельних ділянках лісового фонду, що знаходяться у постійному користуванні ДП «Ніжинрайагролісництво», неподалік села Дуболугівка Вертіївської територіальної громади, виявлено незаконні рубки 71 дерева породи сосна звичайна.

Ділова деревина з місць рубок вивезена у невідомому напрямку невстановленими особами. Порубочні рештки залишені на місцях рубок дерев. Осіб, причетних до вчинення правопорушення, в ході перевірки не встановлено.

На місце скоєння незаконних рубок викликано слідчо-оперативну групу Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області, при прибутті якої комісійно проведено заміри діаметрів пнів, незаконно зрубаних дерев та складено польові перелікові відомості. Слідчими проведено огляд місця події, про що складено протокол огляду.

 Сума збитків становить понад 670 тис.грн. Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України.



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці