Чернігівщина: екологічна інспекція посилює громадський контроль за охороною довкілля

26 січня 2022 року в Державній екологічній інспекції у Чернігівській області під головуванням начальника Сергія Жука відбулася нарада з громадськими інспекторами з охорони довкілля з питань підведення підсумків їх діяльності у 2021 році.

Захід розпочав вітальними словами очільник обласної інспекції, який ознайомив присутніх з питаннями порядку денного та закликав всіх до конструктивної розмови. «Однією з передумов здійснення ефективного екологічного контролю є підвищення рівня правової та практичної підготовки громадських інспекторів з охорони довкілля», – зазначив Сергій Жук. Саме цим і обумовлена сьогоднішня зустріч, а ще на виконання доручення Держекоінспекції України ми маємо визначити дійсно дієвий штат громадських, з якими працюватимемо далі, – мовив він.

Перший заступник начальника Валентина Дзюба розповіла про те, як громадяни можуть брати участь у прийнятті екологічно важливих рішень на місцях та приділила увагу питанню дотримання вимог природоохоронного законодавства в об'єднаних територіальних громадах, посилення контролю на відповідних територіях.

Питання ефективності громадського контролю у сфері захисту довкілля на території Чернігівської області розкрив заступник начальника Віктор Стефківський. Він повідомив, що в цілому діяльність громадських інспекторів можна визнати позитивною, однак, є серед громадських й ті, що «складуть» свої повноваження достроково.

Керівники структурних підрозділів Інспекції розповіли про практичні аспекти застосування природоохоронного законодавства та вказали на недоліки під час оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення.

Також на зустрічі було представлено Голову штабу громадських інспекторів – Сергія Лихуту, який познайомився з громадськими інспекторами та анонсував план подальшої роботи з ними.

Наостанок куратори подякували громадським інспекторам про проведену роботу та закликали активніше долучатися до природоохоронних акцій, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення задля підвищення рівня екологічної свідомості у громадян.













ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці