В області триває облік диких тварин

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що в мисливських господарствах області триває зимовий облік чисельності диких тварин. Підрахунок лісових мешканців має на меті проведення об’єктивного контролю за станом їх використанням і відтворення, забезпечення своєчасного одержання вірогідних даних про чисельність диких тварин, їх видового складу, місць проживання та міграції.

Так, інспекторами вже проконтрольовано проведення обліків диких мисливських тварин на території Чернігівського району (раніше території Козелецького, Ріпкинського, Чернігівського районів), частково -  на території Регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський». Підрахунок проведено методом шумового прогону на пробних ділянках, враховано дані спостережень на підгодівельних майданчиках, відвідуваності дикими тваринами солонців у єгерських обходах, наявності слідів їх життєдіяльності.

В результаті обліковано дані по кількості козуль європейських, червонокнижних лосів, оленів благородних, зайців та кабанів диких. На підставі отриманих результатів визначатиметься динаміка чисельності диких тварин та плануватиметься діяльність мисливських господарств на наступний мисливський сезон.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці