У Польщі вчать українських дітей екології

Знайомтеся – це Полінка, трирічна донечка нашої колеги Яни Бобер. Вчора у неї був незабутній день, сповнений нових емоцій та цікавих пригод. З новими друзями вона пізнавала цікавий світ зеленої природи, що неабияк потребує захисту людей. Але про це незабаром.

Спочатку трохи історії. У два рочки, тікаючи від обстрілів і війни, Поліна була вимушена покинути рідне місто Чернігів і виїхати з мамою за кордон. Свій 3-ій День народження мала вже святкувала в Польщі. Саме ця країна прихистила родину з України.

Було не просто, - згадує мама Поліни. Перетинали кордон автобусом, їхала з дитиною на руках. Одна дорога змінювала іншу, змінювався вид за вікном, люди і машини. Не змінювався лиш настрій і невідомість, що попереду. Що додавало сил? – Віра у нашу перемогу та надія, що все це ненадовго.

Зупинились ми в с. Семяніце, де моя дитина і пішла в дитсадок.

З перших днів у садочку нас прийняли за своїх. Адже для дітей не існує кордонів. Щирі та відкриті, вони одразу знайшли спільну мову з моєю дитиною. Для Полінки це було дуже важливо. Саме так і почалися наші дитячі пригоди в країні, що першою відкликалась на горе більшості українських родин.

Я бачила свою дитину різною: веселою та сумною, але вчора вона, як ніколи, прийшла з садочку у піднесеному настрої та почала розповідати, як важливо берегти природу, з малечку піклуватися про її мешканців та дбати про здорове харчування, - говорить Яна.

«Мамо, ти знаєш, що сьогодні я була капустинкою. А інші дітки: огірочком, цибулею, яблучком і грушкою. В той час, як ми гралися, наша вихователька розповідала нам як важливо дбати про довкілля, вживати екологічно чисті продукти, вирощені без ГМО та пестицидів. Тепер я знаю, що бережливе ставлення до екології є запорукою здорового життя на всій Планеті. Мамо, я знаю і буду берегти!».

Сподіваємось, що Полінка дізнається ще багато чого цікавого про екологію та мріємо, що станеться це вже в нашій країні!

З важливого: висловлюємо слова вдячності братському народу, керівництву садочка @Przedszkole Gminne Bajka w Jezierzycach i Siemianicach за можливість відвідувати Полінкою дошкільний навчальний заклад, вихователям вдячні за турботу і підтримку, батькам групи @grupa Zajączki за дружні відносини!

Разом вистоїмо і переможемо!





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці