Небезпечний вогонь!

У приватному секторі на Чернігівщині тривають господарські роботи, люди продовжують прибирати на присадибних ділянках сміттєві залишками та суху рослинність, яка залишилася після зими. Прикро, але саме така діяльність призводить до більшості пожеж на відкритих територіях і природних екосистемах.

Так, на цьому тижні були зафіксовані непоодинокі випадки займань у природних екосистемах. Для прикладу, у місті Ічні Прилуцького району 2 травня сталася пожежа сухої трави на відкритій території площею 0,1 га, в смт Михайло-Коцюбинське – пожежа сміття на площі 0,015 га. Причиною загорань стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Тож з огляду на це, а також з метою запобігання пожежам у природі, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре нагадує громадянам про протипожежні заходи безпеки та просить утриматися від спалювання сміття, залишків сухої рослинності, розведення багать поблизу природних обєктів.

Майте на увазі, що на присадибних ділянках при спалюванні трави або стерні виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, а більшість степових пожеж починається зі спалювання стерні на полях. Будь – який сухостій горить  надзвичайно швидко, особливо у вітряну погоду, і  утворює небезпечні продукти горіння. Дим, що вивільнюється при горінні шкідливо провокує виникнення захворювань дихальної системи та в цілому впливає на здоровя людини.

Тож будьте свідомими у своїх вчинках, бережіть себе і довкілля! 

         

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці