шановні громадяни! Будьте обачні та не паліть траву!

Наразі в області продовжують фіксуватися випадки пожеж у природних екосистемах. Так, своїми протизаконними діями люди провокують пожежі, які не можна приборкати без допомоги підрозділів ДСНС та інших служб. Тоді, як всі сили сектору безпеки та оборони країни зараз мають бути направлені на те, щоб дати відсіч російському агресору.

Ситуацію ускладнює й потепління,  що сприяє швидкому розповсюдженню вогню, особливо у вітряну погоду. З настанням пожежонебезпечного сезону кожен сірник, що тліє, або недопалок може спричинити масштабну катастрофу.

Тож Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян утриматися від паління сухостою і трави та нагадує про існуючі заборони випалювання сухої рослинності. 

Дотримуватись правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем слід також під час перебування на відкритих територіях та біля торфовищ. Адже, саме там існує велика загроза розповсюдження вогню на прилеглі території.

Водночас нагадуємо, що на початку березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці