Чернігівщина: пораховано мільйонні збитки за знищення легендарної споруди

Легендарний стадіон ім. Юрія Гагаріна, що в місті Чернігові, до війни збирав десятитисячні трибуни футбольних вболівальників, любителів спорту та поціновувачів здорового способу життя. Тут проходили міжнародні турніри та спортивні змагання, а артисти співали на біс українські пісні.


Сьогодні – це «поле» з уламків глядацьких секторів і вирв від артилерійських снарядів. Від домашньої арени футбольного клубу «Десна» рашисти не залишили майже нічого.


Нагадаємо: вперше стадіон потрапив під обстріли 5 березня. Тоді на арені постраждала лише східна трибуна. 11 березня внаслідок нічного авіабомбардування стадіон зазнав значних пошкоджень: постраждали приміщення та споруди, а руйнування спричинили засмічення земель уламками конструкцій і будівельних відходів на площі 31100 м2.


По даному факту фахівці Державної екологічної інспекції у Чернігівській області здійснили розрахунок збитків, завданих довкіллю на підставі Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, грунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану.


Розмір шкоди внаслідок засмічення земель склав 676 мільйонів 033 тисячі 140 гривень.


Тепер офіційні розрахунки будуть передані правоохоронним органам з метою подальших репарацій.


P.s: російська авіація зруйнувала не просто чернігівський стадіон, який, до речі, за іронією долі був названий на честь російського космонавта Юрія Гагаріна, вона зруйнувала частину нашої історії. Не пробачимо і не забудемо ніколи! Ворог відповість за все!



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці