Чернігівщина: екологи обрахували чергові мільйонні збитки навколишньому середовищу від російської агресії

Одним з підприємств Чернігівщини, що постраждали від російської агресії, є ТОВ «Пласт-Бокс Україна» - відомий кожному чернігівцю виробник пластикової тари та упаковки з пластмаси. Це сучасне підприємство з 100% іноземними інвестиціями, засноване у 2004 році фірмою Plast-Box SA, яка входить до списку провідних польських виробників пластикових виробів.

На сучасних високотехнологічних заводах, відкритих у 2005 та 2011 роках, ТОВ «Пласт-Бокс Україна» підтримує кращі традиції ведення бізнесу європейського рівня. Зокрема, підприємство розпочало процес відмови від полістирольних матеріалів на користь поліпропіленових при виготовленні упаковки, що значно зменшує можливий негативний вплив на довкілля.

На жаль, 19 березня 2022 року під час обстрілу агресором території Чернігівської області відбулось загоряння майна та споруд на території заводу ТОВ «Пласт-Бокс Україна» по вул. Ушинського, 14                  в м. Чернігові.

За розрахунками фахівців Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, розмір збитків, завданих довкіллю внаслідок неорганізованого викиду шкідливих речовин в атмосферне повітря, склав 41 мільйон 598 тисяч 243 тисячі гривень.

З метою формування вимог до російської федерації щодо відшкодування збитків, заподіяних екології України, офіційні розрахунки будуть передані до правоохоронних органів.

P.s: російська армія з кожним злочином наближає нас до екологічної катастрофи, яка може стати загрозою для майбутнього не лише України, але й всього світу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці