Сьогоднішній дощовий ранок не зупинив прагнення екологів Чернігівської області зробити території парку «Ялівщина» чистішою.

За ініціативою директора Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» спільно з представниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області та Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації 15 липня відбулося прибирання території парку «Ялівщина».

Декілька годин добровольці прибирали територію від пластикового, скляного та іншого сміття. Найбільше накопичення сміття у місцях відпочинку – «відпочивальники» залишають після себе гори різного сміття, забруднюючи цим територію парку і саме довкілля.  Зібрали щонайменше 30 120-літрових мішків з сміттям.

Якщо хтось  вважає, що нічого не трапиться, якщо він викине папірець, недопалок, пляшку з під напою чи залишить недоїдки після свого відпочинку – то він помиляється! Ми повинні пам’ятати, що якщо не будемо піклуватися про чистоту довкілля, то не зможемо повноцінно жити. І це повинен робити кожен, дбати про чисте довкілля для себе та майбутнього покоління.

Чистота навколишнього середовища в першу чергу залежить від кожного з нас.  Якщо хоч одна людина змінить своє ставлення до чистоти довкілля,  цим самим вона впливає на навколишнє середовище – покращує його  екологічний стан.

Тож, екологічна Інспекція області в котре нагадує берегти та ставитися до довкілля з повагою, і пам’ятати правило «ВІДПОЧИВ – ПРИБЕРИ!».

Довідково: РЛП «Ялівщина» займає площу 168,7 га та є найбільшим об’єктом природно-заповідного фонду на території м. Чернігова. Парк має велике значення, як осередок збереженої природи в міській зоні, відіграє значну гідрологічну, біологічну, екологічну та історичну роль.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці