Здійснюється контроль за заготівлею, перевезенням та реалізацією «новорічних ялинок»

Починаючи з листопада 2022 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Чернігівській області спільно із представниками лісогосподарських підприємств та громадськості забезпечено посилення заходів державного нагляду (контролю) під час заготівлі дерев хвойних порід.

Оперативними групами здійснено об’їзди місць можливих заготівель та транспортування дерев хвойних порід на земельних ділянках лісового фонду лісокористувачів Чернігівської області. За результатами проведених заходів виявлено факти порушення встановленого порядку заготівлі і вивезення деревини. Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Не обійшлося без порушень і в місті Чернігові. Держінспекторами у одному із мікрорайонів виявлено громадянина, який здійснював реалізацію «новорічних ялинок» без відповідних документів, що підтверджують законність походження та придбання хвойних дерев. За вчинені дії на порушника складено протокол про адміністративне правопорушення                 за ч.1 ст.88-1 КУпАП, який направлено на розгляд до суду з метою притягнення його до адміністративної відповідальності.

Крім того, здійснено перевірку визначених в місті Чернігові на передноворічний період торгівельних майданчиків з продажу дерев хвойних порід. У точках з продажу реалізаторами, на вимогу державних інспекторів, пред’явлені відповідні документи, що підтверджують законність їх походження та придбання.


Державна екологічна інспекція у Чернігівській області продовжує здійснювати посилені заходи державного нагляду (контролю) під час заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період і попереджає, що порушення порядку заготівлі, придбання та збуту об’єктів рослинного світу карається згідно чинного законодавства України.

Тож купуйте новорічне дерево (ялинку, сосну) з біркою та штрих-кодом, що підтверджує її легальність, який можна перевірити на сайті open.ukrforest.com.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці