Краса під охороною закону

Багатьох наших читачів турбує питання: «Чи можна продавати первоцвіти (занесені до Червоної книги України), які вирощені в домашніх умовах?».


Продавати червонокнижні рослини в Україні - ЗАБОРОНЕНО, незалежно від того, вирощені вони в домашніх умовах чи добуті з природних умов.


Тому, якщо ви маєте первоцвіти, занесені до Червоної книги України, краще зберегти їх для власного задоволення та насолоди, або ж взяти участь у програмах збереження та розмноження таких рослин у спеціалізованих установах.


Довідково: Червона книга України - основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання.


Найбільш яскравими представниками первоцвітів у Чернігівській області є: підсніжник білосніжний (звичайний), цибуля ведмежа (черемша), сон лучний, сон розкритий, горицвіт весняний та шафран сітчастий.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці