На Чернігівщині тривають посилені заходи щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу

У ході таких заходів на території міста Чернігова інспекторами неодноразово виявлено незаконний збут первоцвітів, таких як: підсніжник білосніжний (звичайний) та цибуля ведмежа (черемша).

На порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за                   частиною першою статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконний збут рослин, які занесено до Червоної книги України. Незаконно добуті рослини - вилучено. Матеріали про розгляд адміністративної справи інспекторами направлено до  суду.

Нагадаємо! Відповідно до статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення на порушників порядку придбання, збуту або ж розповсюдження об’єктів рослинного світу чекає штраф у розмірі від 510 до 1700 гривень з подальшою конфіскацією рослин. Якщо ж об’єктом порушення стануть рослини, які перебували в межах територій природно-заповідного фонду, або занесені до Червоної книги України, розмір штрафних санкцій значно зросте і становитиме від 1700 до 3655 гривень.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці