21 березня - Міжнародний день лісів

Ліс.. Це прекрасний прояв сили природи, який сповнений не лише красою, але й могутністю, стійкістю та відвагою.

Зважаючи на обставити сьогодення, в Україні ліс став полем бою, прихистком для наших воїнів, сировиною для обігріву населення. Навіть при значних втратах лісових площ він і досі стоїть на захисті України.

Станом на сьогодні на Чернігівщині внаслідок військових дій відбулось загорання лісових насаджень площею 574 гектари, при цьому розмір завданої шкоди склав 3 мільярди 957 мільйонів 196 тисяч гривень. Проте є надія на їх відновлення завдяки програмі Президента України «Зелена країна», в якій розглядається висадка цієї весни понад 200 млн сіянців дерев, в тому числі й на деокупованих територіях.

Ліс є одним із важливих природних ресурсів, який потребує охорони, раціонального використання, відновлення та дбайливого ставлення.

Кожен з нас може зробити вагомий внесок у бережливе ставлення до наших лісів, посадивши хоча б одне дерево в своєму житті, і головне – дбайливо ставитися до самого лісу, не порушувати природоохоронний закон.

Пам'ятаймо, що тисячі й мільйони гектарів випаленого лісу - це окрема плата за Незалежність, яку наш народ відстоює зі зброєю в руках.

Бережімо наші ліси та підтримуймо їх відновлення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці