22 березня – Всесвітній день водних ресурсів

Вода – найцінніший природний ресурс, в якому дивовижним чином одночасно поєднується простота і складність. У води немає кольору, смаку, запаху - здається нічого особливого, але якщо вона зникне, то життя на нашій планеті зупиниться.

Більшість українців до військового вторгнення не приділяли багато уваги воді, проте війна внесла свої корективи до життя кожного, змінивши їх цінності та пріоритети. Внаслідок постійних обстрілів та руйнацій мереж водопостачання та електропостачання багато українців зіткнулися з проблемою доступу до питної води. На той момент не було важливо, в якому ти вбранні сьогодні чи куди піти відпочити увечері, у кожного було нагальне питання, де знайти питної води, аби вижити.

Сьогодні кожен українець знає цінність водних ресурсів та намагається зробити як можна більше задля їх відновлення. У свою чергу наші річки, озера, моря – радують нас своїми дарами та допомагають у протистоянні з загарбниками.

Якісна вода – це основа Вашого здоров’я. Подбайте про майбутнє своїх дітей, які мають право пити чисту воду.

Довідково: Внаслідок військових дій та спричинених ними техногенних забруднень, руйнування мостів, дамб та берегової лінії, отруєння нафтопродуктами та важкими металами, багато невеликих річок та ставків України зазнали патологічного впливу на біорізноманіття.

На Чернігівщині внаслідок руйнацій мостів відбулось засмічення водних об’єктів, розрахований розмір шкоди становить 552 мільйони 747 тисяч гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці