Як правильно управляти річковим басейном - вчилися фахівці Екоінспекції

22 березня, у Всесвітній день водних ресурсів, працівники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області на чолі з начальником Сергієм Жуком, спільно з представниками дотичних структур – Департаментом екології та природних ресурсів ОВА та Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів, брали активну участь у підвищенні кваліфікації за темою: «План управління річковим басейном – інструмент залучення фінансів у водний сектор з метою досягнення доброго екологічного стану водних об’єктів», яке проходило у приміщені Чернігівської обласної військової адміністрації.

Цей символічний захід, із закликом приділяти більше уваги захисту водних ресурсів, організовував Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства при Міндовкіллі спільно з експертами програми ЄС «Навколишнє середовище – водні ресурси екологічні дані» (EU 4 Environment, water and Data).

Під час заходу були розглянуті питання: впровадження провідних європейських практик у сфері використання й охорони водних ресурсів, залучення фінансів у водний сектор, відновлення водності та природних морфологічних характеристик річок і водойм. Також мова йшла про підготовку пропозицій та аналітичної інформації до програми заходів Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Дніпра.

У свою чергу дякуємо організаторам заходу, за можливість взяти участь у заході та підвищити рівень своєї обізнаності з важливих питань сьогодення.

Довідково: На території Чернігівщини протікає 1 570 річок: 2 великі – Дніпро та Десна, 8 середніх і 1 560 малих, із яких 160 мають довжину понад 10 км.  а загальна довжина річок становить майже 8 тис. 500 км.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці