Право на безпечне довкілля

13 грудня заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Олег Трейтяк спільно з головним спеціалістом відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Мариною Янченко, в рамках тижня екології провели  з учнями Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 34 пізнавальну зустріч на тему "Право на безпечне майбутнє", спрямовану на підвищення свідомості молоді щодо екологічних проблем та необхідності збереження довкілля.

Під час зустрічі фахівці Екоінспекції висвітлили сучасні екологічні виклики, розповіли про негативні наслідки впливу військової агресії на навколишнє природне середовище, а також розглянули шляхи захисту і збереження довкілля для сьогодення та майбутніх поколінь.

Головна мета цієї зустрічі - підвищити усвідомленість молоді про те, що чисте довкілля – це запорука не лише здоров'я кожної людини, а й гармонійного розвитку нашого світу. «Це не десь далеко, це стосується не когось іншого, а безпосередньо  кожного з нас. Щоб досягнути цілі і зберегти наше довкілля, потрібна мотивація, починати діяти треба з простих речей - з самого себе, виховувати екологічну дисципліну і прививати її хоча б у своїх близьких» - зазначив Олег Миколайович під час спілкування з учнями.

Під час зустрічі між учнями і доповідачами відбувся важливий обмін ідеями та думками. Молодь продемонструвала розуміння глобальних процесів, що відбуваються в Україні, та висловила свою готовність раціонально використовувати природні ресурси, впроваджувати правильне сортування сміття та стати активними захисниками довкілля.

Намагаючись зробити світ кращим для себе та майбутніх поколінь, кожен з нас відповідає на виклик і робить перший крок у напрямку створення здорового та безпечного довкілля.

Збережемо безпечне довкілля разом!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці