Засідання комісії з питань моніторингу довкілля

21 грудня в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації проведено засідання комісії з питань моніторингу довкілля за участі представників Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспожив служби в Чернігівській області,  Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Суб’єкти моніторингу обговорили результати проведених цьогорічних моніторингових досліджень, які є важливою складовою в забезпеченні охорони та збереженні стану навколишнього середовища, дотримання санітарного законодавства і водовідведення, ведення лісового господарства та наслідки військової агресії на території Чернігівської області.

Під час засідання Сергій Жук - начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, висвітлив питання щодо «Екологічних наслідків війни в Україні та оцінки шкоди довкіллю від російської агресії на території Чернігівської області».

Сергій Володимирович зазначив: «Збереження природних ресурсів та зменшення впливу людської діяльності на довкілля — основні завдання, які можна вирішити завдяки систематичному моніторингу та співпраці всіх зацікавлених сторін. Важливо активно долучати міжнародну спільноту для виявлення, усунення та відновлення природних ресурсів та біорізноманіття в умовах конфлікту».

Обговорення цих питань допомагає усвідомити серйозні наслідки російської агресії для природи та екосистем Чернігівської області. Адже воєнні конфлікти призводять до надмірного використання та забруднення водних ресурсів, руйнування промислових об'єктів, що може призвести до викидів шкідливих речовин, знищення лісових масивів, природних угідь та зменшення біорізноманіття. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці