У місті Чернігові виявлений факт незаконного добуту дикої тварини

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області повідомляє, що 26 січня 2024 року в ході проведення заходів з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівського району державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області отримано інформацію від співробітників патрульної поліції про затримання поблизу парку «Березовий гай» чоловіка, який погрожував перехожим ножем. Під час поверхневого огляду правоохоронці виявили у громадянина предмет, схожий на ніж, а також свіжооброблену шкуру дикої тварини (лисиці) та металеві дроти, схожі на петлі.


Державними інспекторами Екоінспекції  здійснено виїзд на місце події та дійсно виявлено чоловіка, який при собі мав частину дикої тварини – свіжооброблену шкуру лисиці, та заборонені знаряддя добування тварин -  металеві петлі з тросів у кількості 8 штук. Зі слів чоловіка, за допомогою цих петель він впіймав поблизу міста Чернігова лисицю, обробив її, а шкуру забрав із собою для власних потреб.


На порушника на місці складено адміністративний протокол за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Заборонені знаряддя добування диких тварин – металеві петлі у кількості 8 шт., та шкуру лисиці вилучено у встановленому законодавством порядку. Подальшу долю порушника вирішить суд, куди будуть скеровані матеріали адміністративної справи.


Слід зазначити, що покарання за виявлене порушення згідно санкції статті 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення становить штраф  від 1 020 до 2 040 грн., а за незаконно добуту дику тварину - лисицю, у відповідності до такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання, до державного бюджету доведеться сплатити додатково 1 000 грн.


Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує! що згідно розпорядження Чернігівської обласної військової адміністрації полювання на території області ЗАБОРОНЕНО, а кожен порушник законодавства, рано чи пізно, отримає заслужене покарання за незаконні діяння.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці