У дохід держави за самовільно зрубані дерева сплачено понад 6 тис. грн

Торік, з використанням інформації  органів поліції про факт вирубки зелених насаджень в с. Петруші Чернігівського району, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області біля місцевого кладовища було виявлено 4 пні від спиляних дерев різних порід та встановлено, що незаконну порубку здійснено мешканцем цього села.

За інформацією старости Петрушівського старостинського округу Ріпкинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області дозвільні документи на право знесення зелених насаджень чоловікові не видавалися.

Відтак, Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області було розраховано шкоду, завдану довкіллю, та пред’явлено громадянину претензію на суму 6313,00 грн. У зв’язку з тим, що вказану суму громадянином не було сплачено у добровільному порядку, в подальшому подано позов до суду про її відшкодування.

Будучи належним чином повідомлений, в судове засідання відповідач не зв’явився, не надав суду належних доказів повного чи часткового відшкодування шкоди. В результаті, судом першої інстанції позовні вимоги Еконспекції було задоволено.

На сьогодні органи Державної виконавчої служби забезпечили виконання рішення суду за позовом про відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконного знесення зелених насаджень. Рішення суду за позовом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області виконано.  

Врешті, порушник природоохоронного законодавства заплатив  шкоду, якої завдав довкіллю, в повному обсязі. Кошти спрямовано до бюджету.

 

  Працюємо на Перемогу!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці