Увага, заборона на вилов щуки триває до 31.03.2024

Щука є однією з перших риб, яка йде на розплід, оскільки не потребує високої температури води і може навіть розмножуватися під кригою. Заходи безпеки, пов'язані з початком нересту цього виду, спрямовані на забезпечення його успішного розмноження. Ця прісноводна хижачка відіграє важливу роль у балансуванні іхтіофауни, виступаючи регулятором: вона зменшує популяцію менш цінних риб, а також хворих та ослаблених, що сприяє покращенню зростання цінних видів та стабілізації їх популяцій.

Щука віддає перевагу метати ікру на неглибоких ділянках, з глибиною від п'яти сантиметрів до одного-двох метрів, бо саме там вода швидше нагрівається, що сприяє початку нересту. Вона вибирає місце для відкладання ікри поруч із твердим дном, який покритий природними залишками, такими як опале листя, засохлою рослинністю, гілками дерев і кущів, також це можуть бути чагарники, осоки та інші водні рослини.

Процес нересту щуки триває приблизно десять днів, після чого наступний тиждень вона відновлюється від виснажливого процесу виробництва потомства. Далі вона активно розпочинає полювання для реабілітації своїх сил та набору ваги, протягом цього часу щука реагує на будь-яку приманку, що потрапить у її поле зору — будь то блешня, воблер або силіконова приманка. Тому, щоб спіймати її у цей період, потрібно зачекати закінчення заборони на вилов, який припадає на 31 березня.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці