18 вересня - Всесвітній день моніторингу якості води

Світова спільнота відзначає це свято для привернення уваги суспільства до проблем захисту водних ресурсів та запобігання їх забрудненню.

Щодня наша планета відкриває безліч можливостей для безпечного існування людства. Натомість, люди повсякчас наражають навколишнє середовище на небезпеку, забруднюючі природні екосистеми.

«Забрудники» до води потрапляють різними шляхами: в результаті несанкціонованих видиків сміття, промислових джерел забруднення, антропогенних факторів тощо. Як наслідок – відсутність чистої питної води у містах, зменшення видової різноманітності морської, річкової флори та флори, і врешті решт зникнення цілих водойм.

Руйнівного впливу неякісна питна вода завдає і здоров’ю людині: надлишок фтору у воді сприяє руйнуванню зубної емалі, заліза – порушенню формування кісткової тканини, хлору – появі онкологічних захворювань.

Проблеми небезпечні та значні. Саме тому вкрай важливо постійно підвищувати екологічну обізнаність людей, привертати увагу до проблем якості води, інформувати про небезпеки, що «чатують» вразі нехтування вимог природоохоронного законодавства.

У силах кожного зробити все можливе аби зберегти і примножити природні скарби. Варто лише свідомо підійти до вибору – що їмо, п’ємо і робимо!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці